Print this page

Εσύ και... η πρώην

Rate this item
(2 votes)

Πιο αδύνατη; Πιο κομψή; Πιο γυμνασμένη ή μήπως πιο επιτυχημένη;
Πώς μπορείς να πείσεις τον εκλεκτό της καρδιάς σου ότι είσαι καλύτερη από την πρώην του;

Ξεκίνησε πείθοντας τον εαυτό σου!

Όσο κι αν προσπαθείς ν' αντισταθείς, κάποια στιγμή απλά δεν αντέχεις: θα τον ρωτήσεις και το πιθανότερο είναι ότι θα τον ξαναρωτήσεις. Η περιέργεια, εξάλλου, όταν πρόκειται για θέματα όπως η πρώην... φουντώνει!

Η σχέση, όμως, μπορεί να βυθιστεί στη μιζέρια αν ασχολείσαι διαρκώς με το τι έκανε ο καλός σου πριν εμφανιστείς εσύ στο προσκήνιο. Επαναλαμβανόμενοι καβγάδες, που προκύπτουν εξαιτίας των ίδιων συγκρίσεων και γενικεύσεων, μπορεί να φθείρουν ανεπανόρθωτα τη σχέση.
Πώς λοιπόν, μπορείτε να διώξεις το φάντασμά της και μαζί πάσης φύσεως αμφιβολίες;


Οι 3 ανησυχίες:

-- Γιατί ενοχλείται ;

Θέλεις να μάθεις τα πάντα γι' αυτήν, εκείνος όμως φαίνεται να ενοχλείται κάθε φορά που του ζητάς να μιλήσει για την πρώην; Απόλυτα φυσικό.
Στην αρχή κάθε σχέσης είναι σίγουρα καλό και οι δύο σύντροφοι να προβούν σε μια αμοιβαία ενημέρωση σχετικά με το παρελθόν τους. Είναι υγιές να μιλήσετε δηλαδή και οι δύο για τους πρώην σας. Μην επαναφέρεις, όμως, το θέμα κάθε τρεις και λίγο. Στόχος σου πρέπει να είναι να αφήσετε πίσω το παρελθόν και να εστιάσετε στο παρόν.

-- Ήταν το σεξ καλύτερο;

Πώς και πού;
Πόσες φορές σε μια νύχτα;  
Ενδόμυχα αυτές οι σκέψεις απασχολούν το μυαλό μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Κι όμως, οι πολλές λεπτομέρειες δεν βοηθούν σε τίποτα. Λάβε, δε, υπόψη ότι οι άντρες ανησυχούν για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις περισσότερο απ' όσο φαντάζεσαι. Ό,τι κι αν σου απαντήσει, δεν σημαίνει πως είναι αλήθεια, αφού είναι πολύ πιθανό, στην προσπάθειά του να σε πείσει ότι είναι τέλειος εραστής, να υπερβάλλει.


--Μήπως τη σκέφτεται ακόμα;

Θυμάσαι τον πρώην, που σου ράγισε την καρδιά; «Ο ποιος;», ίσως βιαστείς να πεις.
Γιατί, λοιπόν, δεν σκέφτεσαι ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το έτερον ήμισυ; Η πρώην, δηλαδή, να είναι ξεχασμένη στα αζήτητα; Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι γυναίκες νιώθουμε στην αρχή της σχέσης περισσότερο ανασφαλείς από τους άντρες. Χρειάζεται όμως να προσέξεις μήπως όλα αυτά υπάρχουν μόνο μέσα στο κεφάλι σου και όχι στο δικό του. Μην αφήνεις το φάντασμα της πρώην να στοιχειώσει τη σχέση. Σε περίπτωση, πάντως, που οι αμφιβολίες σε βασανίζουν, καλό θα ήταν να:

-Δώσεις χρόνο. Σε εκείνον για να την ξεπεράσει και στη σχέση για να δυναμώσει.
-Ζητήσεις επιβεβαίωση. Γνωρίζοντας τα συναισθήματα του καλού σου απέναντί σου, νιώθεις αμέσως μεγαλύτερη σιγουριά.
-Αξιολογήσεις τη σχέση. Αν εκείνος είναι εντάξει με σένα, δεν έχεις κανένα λόγο να αμφιβάλλεις.


Όταν όμως σε προκαλεί...

 

Τι γίνεται, όμως, όταν εκείνος φέρνει στην επιφάνεια τα παλιά, ξανά και ξανά, ή σε συγκρίνει διαρκώς με την πρώην; Οι λόγοι που το κάνει μπορεί να είναι πολλοί, όπως επειδή θέλει...
-- να σου δημιουργήσει ανασφάλειες.
-- να σου δείξει ότι δεν είναι ευχαριστημένος μαζί σου.
-- να αποφύγει τις ευθύνες απέναντι στη σχέση.

Τι μπορείς να κάνεις:


Η λύση είναι μία: βάλε απ' την αρχή όρια, κόβοντάς του τη φόρα με φράσεις όπως:
«Δεν θέλω ν' ακούσω τίποτα που να έχει σχέση με το παρελθόν» ή
«Θα μιλήσουμε μόνο για σένα και για μένα».

Αν, όμως, εκείνος επιμένει στην ίδια συμπεριφορά, ίσως είναι καιρός ν' αναρωτηθείς αν αυτός ο άντρας μπορεί να σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.

Φίλοι με την πρώην

Ναι, πιθανό να τη συναντήσεις, αν είστε στην ίδια παρέα ή βγαίνετε με κοινούς φίλους. Και είναι πραγματικά παράλογο να ζητάς από τον καλό σας να αποφεύγει κάθε περίσταση στην οποία μπορεί να είναι παρούσα. Οι βάσεις για μια φιλία μπορεί να μπουν, όμως χρειάζεται να προσέξεις ιδιαίτερα αν:

- Ο ένας απ' τους δύο ελπίζει σε επανασύνδεση.
- Τα ερωτικά συναισθήματα δεν έχουν ακόμα ξεφτίσει.
- Έχουν χωρίσει και ξανασμίξει περισσότερο από δύο φορές.
- Ο λόγος που χώρισαν είχε να κάνει με προδοσία (π.χ. απιστία).
- Εκείνος δεν θέλει να δεσμευτεί απέναντί σου.

Κατά τ' άλλα, οι καλές σχέσεις με την ή τις πρώην δεν θα πρέπει να σε φοβίζουν. Κι αν είστε καλεσμένες στο ίδιο πάρτι, μην αγχώνεσαι! Άσε πίσω τις ανασφάλειες. Ντύσου για να εντυπωσιάσεις και φρόντισε -αντί να παραφυλάς μήπως πιάσεις καμιά αμαρτωλή ματιά- να περάσετε καλά! 

Related items