A+ R A-

Ο Rocco εισβάλλει στην Πολωνία Featured

Rate this item
(4 votes)

Μια φορά κι έναν καιρό στην Ανατολική Ευρώπη ζούσαν κάτι χαρούμενα κόκκινα ανθρωπάκια που χαίρονταν την εργατική εξουσία και τη δικτατορία του προλεταριάτου...

Χμμμ δεν έγινε ακριβώς έτσι ,αν εξαιρέσουμε βέβαια τον όρο δικτατορία, ο οποίος προσδιορίζει με πραγματική σαφήνεια τα καθέκαστα και τα καθεστώτα σε κείνες τις χώρες. Μία εκ των ατυχών αυτών χωρών που έφαγε στη μάπα τη "λαϊκή εξουσία" ήταν και η Πολωνία. Καταδικασμένη λόγω της γεωγραφικής της θέσης να είναι υποτελής στη Σοβιετική υπερδύναμη ακολούθησε αναγκαστικά το αριστερό μοντέλο (υπ)ανάπτυξης, κάτι που είχε ως φυσικό αποτέλεσμα να φτάσει στο σωτήριον έτος 1990 μ.Χ. με συμπτώματα κακοήθους όγκου όπως μια πάρα μα πάρα πολύ γνωστή μας ηλιόλουστη χώρα της Μεσογείου. Στην περίπτωση των συμπαθεστάτων κατά τ'άλλα Πολωνών όμως, δεν υπήρχε δυστυχώς κανένας μηχανισμός στήριξης να κόβει λεφτά και να στέλνει στο μέσο άχρηστο δημόσιο υπάλληλό της και στη μέση γεροντοκόρη αναπληρώτρια καθηγήτρια που κοιτά στην εφημερίδα τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οπότε ο χρεωκοπημένος λαός της ήταν αναγκασμένος να βγει στη γύρα για να επιβιώσει.

Κι έτσι έκανε. Παρέα με άλλα θύματα σοσιαλιστικών καθεστώτων οι ανατολικοί λαοί μετανάστευσαν και μεταμορφώθηκαν στην μεσήλικη κυρία που ξεσκάτιζε τον κατάκοιτο παππού μας, ή το χαμάλη που μάζευε ελιές 20ώρες τη μέρα με 5 ευρώ μεροκάματο σε κάποιο χωράφι. Ένα από αυτά τα λοιπά, λοιπόν, που έκαναν αυτοί οι δυστυχείς για να επιβιώσουν, ήταν η παραγωγή πορνοταινιών. Ζώντας σε κομμουνιστικές χώρες, όπου η πραγματική και σκληρή δουλειά ήταν κάτι το ποινικώς κολάσιμο που ονόμαζαν "καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής", πολλοί πολίτες, έχοντας μάθει να περιμένουν το έτοιμο μάννα εξ ουρανού από τη μαμά-κράτος, ήταν φυσικό να μη γνωρίζουν τρόπους επιβίωσης όταν η μανούλα τα τίναξε. Κ σ'αυτές τις περιπτώσεις το χρήμα και δη το εύκολο θεοποιείται και η ροπή προς το έγκλημα ή προς άλλους "εναλλακτικότερους" τρόπους για να βγάζουμε το ψωμί μας γίνεται σημαντικά ισχυρότερη. Ήταν λογικό λοιπόν, μερίδα αυτών των λαών να εμπλακεί με το έγκλημα, οργανωμένο ή μη, που φυσικά η πορνεία ήταν παρακλάδι του και υποπαρακλάδι της η πορνογραφία.

Κ εδώ λοιπόν έρχεται να εισβάλλει ο Ιταλός θρύλος που λέγεται Rocco Siffredi. Γνωστός ως τα "25εκατοστά που συγκλόνισαν τον κόσμο" και με μακρά θητεία στο χώρο των "εισαγωγών-εξαγωγών" (και σε μεγάλο βάθος μάλιστα!) γίνεται κινηματογραφικός παραγωγός και τον απαντάμε στα τέλη των 90'ς στα συνοικιακά περίπτερα της ελληνικής επικράτειας με πηχιαίους τίτλους όπως "ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3VHS 1999δρχ". Ως παραγωγός που σεβόταν τον εαυτό του ο Ρόκκο και γνωρίζοντας ότι υπήρχε πάμφθηνο και ποιοτικό μουνί εξαιτίας της άθλιας κατάστασης που είχαν περιέλθει οι πρώην αριστερές χώρες άρχισε τις ντοκιμαντερικές ταινίες, όπου τον βλέπαμε να περιοδεύει σε όλες τις πρωτεύουσες της Ανατολικής Ευρώπης αναζητώντας το γνήσιο, πηγιαίο και ..βαθύ ταλέντο. Ένα από αυτά τα οδοιπορικά του γίνεται και στη Βαρσοβία το 2000 περίπου, και από μια σειρά καταλυτικών συμπτώσεων προκύπτει ένα απαράμιλλης καλτ ομορφιάς sexual documentary με τίτλο "Rocco invades Poland"!

Δυστυχώς το πουριτανό youtube έχει για ευνόητους λόγους σωσμένα μόνο τα 3 πρώτα λεπτά της ταινίας, αυτά όμως φτάνουν κ περισσέυουν για να εντρυφήσουμε στην αισθητική των ντοκιμαντερικών ταινιών του Siffredi.

Το καλτ αριστούργημα ξεκινά με την παρουσίαση των "ερμηνευτριών" και ξαφνικά ο θεατής βρίσκεται στους δρόμους της Βαρσοβίας μαζί με το Ρόκκο κι έναν έγχρωμο (politically correct) αγνώστων λοιπών στοιχείων που συνοδεία βιντεοκάμερας αναζητούν εκείνο το καταλυτικό υλικό που θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία! Αρχικά ζητά ο ήρωας μας αστυνομική συνδρομή και ακολουθούν οι διάλογοι:

- We need...a souvenir from Warsaw (ο καμεραμάν προσπαθεί να πιάσει κουβέντα με ζεύγος αστυνομικών όπου η μία φορά στενό μίνι)... can you arrest this man over there? (δείχνοντας στο μέρος του Ρόκκο που πίνει τον καφέ του)

- I...came...here...to Warsaw....hmmm....to fuck some very pretty girls...(πρώτη ατάκα Ρόκκο σε σπαστά Αγγλοιταλικά)...they told us there is a casting...(οι αστυνομικοί φεύγουν)

- What are we doing here?(ρητορική ερώτηση του καμεραμάν με παράλληλο ζουμ στο μίνι κοπέλας διπλανού τραπεζιού)

- How old are you? (σε Πολωνέζα που τους μπινελικώνει φεύγοντας)

- Goodbyye....goodbyyeee (σε περαστικές που χαιρετάνε την κάμερα)

- She wants to make the movie..only with Theo(πολωνικό ξανθό λαβράκι έχει πέσει στην παγίδα)

- To make...same sexy movies with us...she looks so young...beautifuuuulll! (περαστικές γκόμενες ξεκαρδίζονται στα γέλια. Στο φόντο της λεωφόρου εκτελεί δρομολόγιο λεωφορείο-φυσαρμόνικα Ikarus - αειθαλές αριστούργημα της σοσιαλιστικής βιομηχανίας κ πρόοδου)

- The casting in the street was no success (το προφέρει "σουξες"), τελικό συμπέρασμα Ρόκκο!

 

Περισσότερες λεπτόμερειες της εισβολής μπορούμε να αποκαλύψουμε σε επόμενες σημειολογίες, αρκεί βέβαιως να ζητηθούν!Για την ώρα ας ζεστάνουν κάποιοι τα VHS τους, κ οι υπόλοιποι ας αρχίσουν τα torrent search! Περιγράψαμε μόνο τα 3 πρώτα λεπτά!

Last modified on Tuesday, 03 April 2012 09:46
Alberto Juandorenna

..100 φορές με ξερίζωσες - 101 φύτρωσα..

U Comment Here

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required