A+ R A-

Βάζουμε τέλος στη ξενομανία! Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα!

Rate this item
(8 votes)

Σε συνέχεια του άρθρου για τα Ελληνικά προϊόντα....
Τρώει ο Ιταλός μακαρόνια Μέλισσα; Πίνει καφέ Λουμίδη; Πίνει ο Γερμανός μπύρα Mythos; Τρώει λουκάνικα Τζουμαγιάς; Πίνει ο Ολλανδός γάλα Μεβγάλ; Τρώει κασέρι Τρικαλινό; Πίνει ο Γάλλος ελληνικό κρασί ή τσίπουρο;

Γιατί να παίρνουμε εμείς τα προϊόντα των ξένων και μάλιστα κατά προτίμηση; Για να μειώνουμε την ανεργία τους; Αν και συχνά τα εισαγόμενα προϊόντα είναι φθηνότερα, ωστόσο τα λίγο περισσότερα χρήματα που μπορεί να δώσουμε επιλέγοντας ελληνικά προϊόντα επιστρέφουν στη χώρα μας διπλά και τρίδιπλα, πράγμα αναγκαίο τα πιοδύσκολα χρόνια που έρχονται ελέω κρίσης και ΔΝΤ… Επειδή οι πολιτικοί μας δεν θέλουν, αλλά και δεν μπορούν επίσημα λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μποϋκοτάρουν τα ξένα προϊόντα, ας κάνουμε εμείς οι ίδιοι, αυτοβούλως, εντατικές προσπάθειες ώστε να αλλάξουμε τις αγοραστικές μας συνήθειες. Είναι απλό. Από αύριο προτιμάμε ελληνικά προϊόντα αλλά και ελληνικά super markets.

Φανταστείτε πόσα εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ευρώ ακόμα, διοχετεύονται κάθε χρόνο στο εξωτερικό. Και αυτό γιατί, ή από άγνοια ή από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα. Και μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινά, όπως γάλα, τυρί, κασέρι, γιαούρτι, σαπούνια, χαρτιά υγείας και κουζίνας, μακαρόνια, μπύρες, αναψυκτικά, ποτά, μαρμελάδες, τσιγάρα, σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα, οδοντόκρεμες.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι όλοι οι Έλληνες αγοράζουν μόνο ελληνικά ζυμαρικά και η βιομηχανία Μέλισσα, για παράδειγμα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της.

Σίγουρα θα χρειαστεί -και αναπόφευκτα θα προσλάβει- περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα περισσότερο σιτάρι (αγρότες).

Επομένως, στην επόμενη αγορά σας, αναλογιστείτε πώς θα μπορούσε η επιλογή ενός προϊόντος να αφορά ακόμη και την επαγγελματική βελτίωση τη δική σας ή των δικών σας ανθρώπων. Ως εκ τούτου:

- Αντί για παγωτά Algida ή Ηaagen-Dazs αγοράστε Έβγα, Κρι Κρι, Δέλτα.

- Αντί για βούτυρα Αdoro, Lurpak, προτιμήστε Βιτάμ, Αγνό, Κερκύρας.

- Αντί για προσούτο και σαλάμια Lidl, πάρετε Νίκας, Υφαντής, Creta Farm, Έδεσμα.

- Αντί για μπύρες, Carlsverk, Bud, Stella Artois υπάρχουν οι ελληνικότατες και γευστικότατες Mythos, Βεργίνα, Fix, Alfa.

- Aντί της Νoutela, υπάρχει η Μerenta.

- Αντί για γάλατα Νουνού, Lidl, προτιμήστε Αγνό, Μεβγάλ, Όλυμπος, Κουκάκη.

- Αντί gia ουΐσκι, βότκα, αγοράστε κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, ελληνικά κρασιά.

- Αντί σόδας Tuborg, Perrier, Εvian, έχουμε Σουρωτή, Δουμπιά, Ξινό νερό.

- Αντί coca cola, fanta,sprite υπάρχουν αναψυκτικά Εψα, Ηβη, Νιγρίτα, Λουξ.

- Αντί για ζυμαρικά Mίσκο, Barilla και Lidl προτιμήστε Αβέζ, Μέλισσα.

- Αντί για οδοντόκρεμες Colgate, Aim υπάρχουν οι Κolynos, Αquafresh, Οulodent.

- Aντί για χαρτί υγείας και κουζίνας Lidl και Ζewa αγοράστε Diana ή Softex.

- Αντί καθαριστικών Ava, Azax, υπάρχουν τα Planet, Trylet, Eύρηκα. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 520 (ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να υπάρχει ένδειξη «ελληνικό προϊόν» ή/και «παρασκευάζεται/παράγεται στην Ελλάδα», διότι αρκετά ξένα προϊόντα έχουν τον ίδιο κωδικό αλλά απλώς και μόνο συσκευάζονται και δεν παράγονται στη χώρα μας)!!!

Ας κάνουμε επιτέλους την αρχή ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ελληνικά, όπως έλεγε κι ένα παλιό διαφημιστικό μήνυμα… Μόνο σε καλό θα μας βγει.

Αν συμφωνείτε, διαδώστε το και εφαρμόστε το!

Όλοι μαζί μπορούμε…

Last modified on Wednesday, 07 March 2012 10:54

U Comment Here

2 comments

 • κλεινακης γιψρφος

  Καλύτερα θα ήταν πριν γράφετε ένα θεμα να ξέρετε τι γράφετε... Η μύθος είναι απλά μύθος ελληνική, ξένη πολυεθνική από πίσω, η μερεντα είναι της κραφτ φούντα αν δεν κάνω λαθος, η αλφα μπύρα είναι στον όμιλο καρλζμπεργκ, τα αναψυκτικά ήβη είναι της πεπσι... Και αλλα πχ στα γαλακτοκομικά συνεργασίες με ντανον κλπ... Οτι έχει 520 σαν αρχικό αριθμό στο μπαρκοντ δεν ειναι απαραίτητα ελληνικό!!!! Ισως κατασκευάζεται στην ελλάδα γ συσκευαζεται για λογαριασμό ξένων... Ψαξεται περισσότερο αλλη φορά πριν γράφετε κάτι...

  κλεινακης γιψρφος Wednesday, 07 March 2012 11:55 Comment Link
 • Βασίλης Δεληκωνσταντίνου

  Το "Παράγεται στην Ελλάδα" σημαίνει έσοδα για το κράτος και φυσικά θέσεις εργασίας,ασχέτως αν το προϊόν είναι franchise ή τελοσπάντων πολυεθνικής...Το πρόβλημα είναι τα προϊόντα που απλά εισάγονται στην Ελλάδα από έξω...
  Επίσης δυστυχώς αρκετές από τις αμιγώς ελληνικές εταιρίες,φρόντισαν να τις κλείσουν τη δεκαετία του 80 και του 90 οπότε και δε μπορούμε να μιλάμε για πλήρη λίστα ελληνικών εταιρειών παραγωγής...Και για το φίλο από πάνω,μια συμβουλή...φρόντισε να τα "χώνεις" εκεί που πρέπει...οι εκλογές έρχονται...

  Βασίλης Δεληκωνσταντίνου Saturday, 10 March 2012 23:12 Comment Link

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

 • Latest
 • Hits
 • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Any data to show

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required