A+ R A-

Women TechEU: Η ΕΕ υποστηρίζει γυναίκες επιχειρηματίες στο χώρο του Deep Tech

Rate this item
(0 votes)

Μια νέα πρωτοβουλία που έχει στόχο τη στήριξη των γυναικών επιχειρηματιών στο χώρο της τεχνολογίας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφουγκραζόμενη την ανάγκη για περισσότερη υποστήριξη και αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα, η ΕΕ σχεδίασε το Women TechEU, το οποίο πρόκειται να προσφέρει καθοδήγηση και χρηματοδότηση σε επιλεγμένες γυναίκες επιχειρηματίες για να βοηθήσει την επιχείρησή τους να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα παρέχει επιχορηγήσεις ύψους 75.000 ευρώ σε κάθε επιχειρηματία. Η καθοδήγηση θα δοθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Women Leadership”, που περιλαμβάνει ειδικές εκδηλώσεις δικτύωσης και προώθησης.

Σημειώνεται ότι η λεγόμενη “βαθιά τεχνολογία” αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο του ευρωπαϊκού οικοσυστήματος καινοτομίες, με τις ευρωπαϊκές εταιρείες Deep Tech να αποτιμώνται τώρα σε συνολικά 700 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν πολύ μικρή παρουσία σε αυτόν τον κλάδο. Την ίδια ώρα, όσες ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση, αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες, λόγω διακρίσεων και στερεοτύπων, που είναι ακόμα δυστυχώς αρκετά ισχυρά στον χώρο της τεχνολογίας.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα στοχεύει να λύσει η ΕΕ με το Women TechEU. Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι ανοιχτή. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 17 Νοεμβρίου 2021 στις 17:00. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Πηγή: https://startupper.gr/

Last modified on Wednesday, 15 September 2021 20:19

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required