A+ R A-

Δέκα ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις συμμετείχαν στο WEBSUMMIT 2023 Featured

Rate this item
(1 Vote)

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις συμμετείχαν, στο Web Summit, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα του παγκόσμιου οικοσυστήματος καινοτομίας, που φέτος πραγματοποιήθηκε 13-16 Νοεμβρίου στη Λισσαβόνα.


 

Φέτος για πρώτη χρονιά υπήρξε εθνικό περίπτερο το οποίο οργανώθηκε από την Enterprise Greece, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους κυβερνητικών οργανισμών και επενδυτές για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, η κα Εφραίμογλου επισκέφτηκε το περίπτερο της Αυστρίας, καθώς η Αυστρία ήταν η χώρα που συμμετείχε με την πολυπληθέστερη αποστολή στο Web Summit, και συναντήθηκε με την Αυστριακή Εμπορική Σύμβουλο, κα Esther Maca, τον συντονιστή των Αυστριακών επενδυτών, κ. Kambis Kohasnal, και τους συνεργάτες του, καθώς και με εκπροσώπους της Advantage Austria/WKO.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η κα Αγγελίνα Σαρρή, Σύμβουλος ΟΕΥ της Ελλάδας στην Πορτογαλία, η κα Ελένη Φώτη, Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων ΕΒΕΑ και ο κ. Δημήτρης Καρύδης από την Enterprise Greece. Σημαντική ήταν και η παρουσία Αυστριακών επενδυτών, οι οποίοι πραγματοποίησαν πολλαπλές B2B συναντήσεις με τις start-ups της Θ.Ε.Α. Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, ακόμη, με τον συντονιστή της αντιπροσωπείας του Λουξεμβούργου, κ. Jonas Mercier, και τον εκπρόσωπο του πορτογαλικού κυβερνητικού οργανισμού προώθησης επενδύσεων AICEP, κ. Pedro Silveira.

Oι 10 startups της Θ.Ε.Α. είχαν την πολύτιμη ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια διεθνή διοργάνωση με περίπου 75.000 συμμετέχοντες από 153 χώρες, 900 επενδυτές και 2.600 νεοφυείς επιχειρήσεις.

Πέραν του εθνικού περιπτέρου, οι startups της Θ.Ε.Α. με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν σε δικό τους stand. Παράλληλα, πραγματοποίησαν πολυάριθμες συναντήσεις, δικτυώθηκαν με επενδυτές, πιθανούς πελάτες, experts και startups από το διεθνές οικοσύστημα καινοτομίας. Πήραν μέρος σε pitching events και απευθύνθηκαν σε ένα διαφορετικό κοινό, λαμβάνοντας πολύτιμα σχόλια και ιδέες για να βελτιώσουν το όραμά τους.

Παρακολούθησαν ομιλίες και εργαστήρια από τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας, αποκομίζοντας γνώσεις που θα τις βοηθήσουν να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών τάσεων. Οι 10 start-ups της Θ.Ε.Α. που πήραν μέρος στο Web Summit 2023 είναι: Wellbee Medical Data, GRAPEVINE DIGITAL, Unlimited Adrenaline, VIVESTIA, Workadu, Campsaround, Keyvoto, Evryka, Phasmatic, Quantum Neural Technologies S.A. (QNT S.A.).

 

Last modified on Wednesday, 29 November 2023 22:51

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required