A+ R A-

Για όλα υπάρχει λύση... "Πλαστική Χειρουργική"

Rate this item
(1 Vote)
Μικρό στήθος και τοπικά παχάκια, αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα των γυναικών σήμερα! Και αυτό; Γιατί επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία κάθε γυναίκας. Λύσεις όμως υπάρχουν και έρχεται να τις δώσει η πλαστική χειρουργική.
Όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να διορθώσουν ή να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσω αναλυτικότερα, πως με την παρέμβαση της επιστήμης, μπορούν να αποκτήσουν καλοσμιλεμένο κορμί και πλούσιο στήθος όσες γυναίκες δεν έχουν την τύχη να διαθέτουν τέλειες αναλογίες.

Αυξητική και ανόρθωση στήθους

Η πλειοψηφία των γυναικών που απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό ζητούν να διορθώσουν το στήθος τους, ειδικά όταν είναι μικρό ή παρουσιάζει πτώση. Πράγματι, πολλά γυναικεία σώματα μπορεί να έχουν ιδανικές γραμμές, αλλά υστερούν σε όγκο στο θώρακα. Λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει η αυξητική στήθους, σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Σωτήρη Πήττα.

Η αυξητική ή προσθετική στήθους εφαρμόζεται στις περιπτώσεις ανισομαστίας, μικρομαστίας και απλασίας (πολύ μικροί μαστοί, σχεδόν ασχημάτιστοι). Η πλαστική χειρουργική μπορεί εύκολα να διορθώσει τον όγκο των δύο μαστών, να αυξήσει το μέγεθος και ταυτόχρονα να τους ανορθώσει.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: γίνεται μια μικρή τομή σε ένα προσυμφωνημένο σημείο, το οποίο μπορεί να είναι στην υπομάστιο γραμμή, στη θηλή ή στη μασχάλη. Στη συνέχεια τοποθετείται το ένθεμα και γίνεται μια μικροπλαστική στη ραφή ώστε να μην μείνει κανένα σημάδι.

Ακολουθεί η τοποθέτηση ενός ανατομικού στηθόδεσμου και μετά από διάστημα 6-8 ωρών η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της. Ο πόνος που νιώθουν κάποιες γυναίκες μετά την επέμβαση είναι φυσιολογικός και αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα. Η αυξητική στήθους θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής και ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία της γυναίκας.


Λιποπλαστική

Η συμμετρία του ανθρώπινου σώματος καθορίζεται από κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, όπως το ύψος, το βάρος, το άνοιγμα των ώμων και των γοφών, η καμπύλη του στήθους και των γλουτών.

Πολλές φορές όμως για διάφορους λόγους (γενετικούς, αύξηση βάρους, τρόπος ζωής) δημιουργούνται κάποιες αντιαισθητικές «λιποαποθήκες» που καταστρέφουν τις αρμονικές γραμμές του σώματος, άρα και την εικόνα του.

Αυτές οι λιποαποθήκες εντοπίζονται συνήθως στα πλαϊνά των μηρών (τα γνωστά «ψωμάκια»), τη μέση, την κοιλιά, την πλάτη, το σαγόνι, το εσωτερικό των μηρών και τα γόνατα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει η λιπογλυπτική.

Πρόκειται για μια τεχνική η οποία εφαρμόζεται από μια εικοσαετία σχεδόν και εγγυάται θετικά αποτελέσματα αν γίνει από έμπειρο γιατρό εξειδικευμένο στην αισθητική χειρουργική. Η όλη επέμβαση διαρκεί 1-2 ώρες και γίνεται με τοπική αναισθησία. Σε όσες αποφασίσουν να υποβληθούν σε αυτή τη μικροεπέμβαση υπάρχει πάντοτε η απορία αν θα υπάρξει χαλάρωση του δέρματος στο σημείο από όπου θα αφαιρεθεί το λίπος.

Αν τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις όπως η αναρρόφηση του λίπους κάτω από τον υποδόριο ιστό, η εφαρμογή ενός λαστέξ για πέντε ημέρες και προσοχή στην κίνηση, δεν υπάρχει καμία απολύτως χαλάρωση.

Αυτό πάντως που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η λιπογλυπτική δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος αλλά σμιλεύματος του σώματος.

Last modified on Tuesday, 07 February 2012 13:05
Άκης Ταξιάρχης

Φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ,
Αρθρογράφος.

http://vresto-forum.blogspot.com (BLOG)
http://twitter.com/AkisTaxiarchis (TWITTER)
http://www.facebook.com/profile.php?id=1343985620 (FACEBOOK)

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required