A+ R A-

Καληνύχτα και... όνειρα υγρά..

Rate this item
(1 Vote)

Οι νυχτερινές προβολές στη διάρκεια του ύπνου περιλαμβάνουν «αυστηρώς ακατάλληλα» όνειρα, με θεατές και πρωταγωνιστές τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ υπολόγισαν ότι τα ενήλικα άτομα ονειρεύονται το σεξ σε ποσοστό περίπου 8% της συνολικής διάρκειας ενός ύπνου.

Ο βαθμός του πάθους (καθοριστικός παράγοντας για αυτά τα XXX-Rated όνειρα) που  προκαλείται ενόσω είμαστε ξύπνιοι από διάφορες εικόνες, σκέψεις και... πονηρές ιδέες, αντανακλάται σε αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας. Το τι βλέπουμε, βέβαια, είναι μια άλλη, εντελώς surreal ιστορία. Μπορεί να δούμε, για παράδειγμα, ότι κάνουμε έρωτα με κάποιον/α άγνωστο/η. Ή, ότι κάνουμε (επιτέλους!)  έρωτα με ένα διάσημο πρόσωπο. Μπορεί να είναι μια σεξουαλική εμπειρία, που δεν υπάρχει περίπτωση να βιώσουμε στην πεζή πραγματικότητα. Ακόμα και την πιθανότητα να ανακαλύψουν πολλοί ότι είναι ομοφυλόφιλοι, bisexual ή ότι άλλο μπορεί να γεννήσει ένας διεστραμμένος νους!

Τίποτα δεν είναι αυτό που δείχνει και κάθε τι σημαίνει κάτι διαφορετικό, σπεύδουν να καθησυχάσουν οι ψυχολόγοι που ειδικεύονται στην ονειρολογία, δηλαδή τον κλάδο που μελετά τη φύση και τα αίτια των ονείρων. Πριν έναν αιώνα, ο Φρόιντ έδειξε τον δρόμο με το βιβλίο του «Το Ονειρο στους Αρχέγονους Πολιτισμούς». Το όνειρο τότε, είναι ίδιο με το όνειρο τώρα και πάντα, πίστευε ο πατέρας της ψυχανάλυσης. Το ίδιο και οι εικόνες-σύμβολα που εμφανίζονται στη διάρκεια του ύπνου. Οτιδήποτε υποδηλώνει διείσδυση (από ραβδιά μέχρι μαχαίρια και μολύβια) παραπέμπει, αναπόδραστα, στο φαλλό. Αντίθετα, ότι θυμίζει δοχείο, κουτί, δωμάτιο, τούνελ κ.λπ. υποδηλώνει το αιδοίο. Τα ερωτικά όνειρα αποκαλύπτουν κρυμμένους πόθους και κρυμμένους φόβους. Τα όνειρα φέρνουν στην επιφάνεια την ευχαρίστηση, όσο και τη βία, την αγωνία, ή τη διεστραμμένη απόλαυση. Στην πραγματικότητα, όλα τα σκοτεινά αντικείμενα του πόθου που εμφανίζονται και συμμετέχουν στις σκηνοθεσίες του ύπνου, αποτελούν πλευρές του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του ατόμου που τα βλέπει. Ετσι, αν βλέπετε ότι απολαμβάνετε το σεξ με κάποιον, σημαίνει απλά ότι είστε ευχαριστημένοι με την πλευρά εκείνη του εαυτού σας που υποδύεται τον ρόλο του ερωτικού/ής συντρόφου.

Τα ερωτικά όνειρα προκαλούν τις ίδιες οργανικές αντιδράσεις, όσο και όταν κάνουμε σεξ με... ανοιχτά τα μάτια: επιταχύνεται η αναπνοή, αυξάνει η κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα συσπάται. Από τη δική τους πλευρά, οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν αποφασιστικά την κατάσταση και αποτελούν σημαντική αιτία για αυτά τα ηδονιστικά κεφάλαια του ύπνου. Το όνειρο μπορεί να αφήσει να φανούν σημαντικά στοιχεία των ερωτικών μας σχέσεων. Πράγματα που αγνοούμε, ή μάλλον δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει. Αν, για παράδειγμα, χάσεις τον... πρωταγωνιστικό ρόλο και δεις άλλους να κάνουν έρωτα, δεν σημαίνει ότι φανερώθηκε ο ηδονοβλεψίας που έκρυβες μέσα σου. Σημαίνει ότι παλεύεις να κερδίσεις μια σχέση αγάπης. Αν νιώσεις στον ύπνο σου το φόβο ότι θα μείνεις έγκυος, ή θα καταστήσεις κάποια έγκυο (ανάλογα με το φύλο),αυτό υποδηλώνει ότι προσπαθείς να απομακρυνθείς από ανθρώπους κοντινούς σε εσένα, ειδικότερα από το άτομο με τα οποίο έχεις ερωτική σχέση. Ομοίως, αν δεις ότι κάνεις έρωτα φορώντας τα ρούχα σου, σημαίνει ότι νιώθεις ένοχος/η για κάτι που συνδέεται με την ερωτική σου ζωή, και ότι κρύβεις κάτι. Αν πάλι, δεις ότι βλέπεις κάποιον να ξεγυμνώνεται, σημαίνει ότι είσαι πονόψυχος, ότι θέλεις να καταλάβεις και να κατανοήσεις συναισθηματικά ένα άλλο άτομο. Η... καλόβολη αυτή ερμηνεία παύει να ισχύει, πάντως, αν συμβεί να τον/την βλέπεις να ξεγυμνώνεται στο απέναντι παράθυρο, και εσύ να κρατάς τα κιάλια!

πηγή: protagon.gr

Last modified on Thursday, 22 March 2012 13:02

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required