A+ R A-

Σύννεφα στο... Ήλιος

Rate this item
(0 votes)

Χαστούκι από την Γερμανία για την Ελληνική Αγορά ενέργειας διεκδικώντας το ελληνικό ρεύμα σε εξευτελιστικές τιμές.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, Γιούργκεν Μπέκερ, μιλώντας στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις των υποψήφιων αγοραστών για την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται μέσω του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ».

Και ταυτόχρονα έβαλε βόμβα στις επενδύσεις που έχουν ήδη προγραμματισθεί ή γίνονται ήδη στην Ελλάδα σε φωτοβολταϊκά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι ταρίφες των φωτοβολταϊκών είναι πολύ υψηλές στην Ελλάδα και προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα Ήλιος είναι απαραίτητη η μείωσή τους μέχρι να φτάσουν στα επίπεδα της Γερμανίας».

Ο κ. Μπέκερ, ξεκαθάρισε ότι: «δεν μπορούμε να μελετήσουμε εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ παρά μόνο ως χρήσιμο συμπλήρωμα στην επέκταση του δικού μας δυναμικού από ανανεώσιμες πηγές».

Προσθέτοντας ότι: «με τις ελληνικές τιμές το κόστος για τους Γερμανούς καταναλωτές θα εκτιναχθεί». Ο Γερμανός αξιωματούχος, υπογράμμισε ότι η Γερμανία θα πρέπει πρώτα να επενδύσει στη δική της παραγωγή ηλιακής ενέργειας και μετά να προχωρήσει σε εισαγωγές, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόγραμμα Ήλιος δεν πρέπει να υποκαταστήσει την επέκταση της Γερμανίας σε αυτόν τον τομέα.

Last modified on Wednesday, 04 April 2012 19:08

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required