A+ R A-

«Τρύπες» στα πράσινα ψηφοδέλτια

Rate this item
(0 votes)

Απροθυμία συμμετοχής, αποχωρήσεις και γκρίνιες υποψηφίων τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στην Ιπποκράτους.


 

 

 

Απογοήτευση προκάλεσε η σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ που μάλλον εντείνουν τις τάσεις αποσυσπείρωσης, παρά ενισχύουν το μήνυμα πανστρατιάς που θέλει να περάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Λίγο πριν την πιο κρίσιμη μάχη επιβίωσης που καλείται να δώσει το ΠΑΣΟΚ από τη σύστασή του, η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις προσεχείς εκλογές της 6ης Μαΐου από το Εθνικό Συμβούλιο κατέδειξε τη δυσκολία για την εξεύρεση υποψηφίων, που δηλώνουν απρόθυμοι να κατέλθουν στις εκλογές. Στελέχη του κόμματος εκφράζουν απαισιοδοξία ότι δεν θα βρεθούν στο προσεχές διάστημα αξιόλογοι υποψήφιοι για να καλύψουν τα «κενά» των ψηφοδελτίων.

 

Την ίδια ώρα, κάποια νέα πρόσωπα που προσετέθησαν στα ψηφοδέλτια αλλά και η πλειάδα αποχωρήσεων που ανακοινώνουν στελέχη του κόμματος, τόσο κορυφαία όσο και από τη βάση, προκαλούν ανατροπές και αναταράξεις στις εκλογικές περιφέρειες.

 

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Β' Αθηνών. Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, που το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει με πανωλεθρία, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB έρχεται τρίτο κόμμα με μόλις 9,9%, η Ιπποκράτους αναζητά άλλους 26 υποψηφίους για να κλείσει το ψηφοδέλτιο. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια, κενές μένουν οι θέσεις των κ.κ. Μ. Παπαϊωάννου και Κ. Γείτονα, που απεχώρησαν διαπιστώνοντας ότι δεν θα επανεκλεγούν, ενώ οι «προσθήκες» των κ.κ. Δ. Ρέππα και Γ. Ραγκούση προμηνύουν τη σφαγή που θα ακολουθήσει για τους μόλις 5 ή 6 βουλευτές που θα εκλέξει η παράταξη.

 

Στην Α' Πειραιά, ο Δημήτρης Καρύδης πλέον παίζει χωρίς αντίπαλο, μετά και την αποχώρηση του Μανώλη Μπεντενιώτη, η οποία αποδίδεται στη διαφωνία του και την επιστροφή του πρώτου στο ψηφοδέλτιο. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ αναζητά άλλους 3 υποψηφίους, ο κ. Καρύδης θεωρείται πλέον... σίγουρος, αφού οι μέχρι στιγμής συνυποψήφιοί του θεωρούνται μικρής εμβέλειας και δυναμικότητας.

 

Ενδιαφέρον έχει και η περιφέρεια Αττικής, όπου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είδε στη λίστα των συνυποψηφίων του τον δημοσιογράφο Αντώνη Λιάρο, ένα πρόσωπο γνώριμο για τους πολίτες. Παρότι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έθεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου εντός των ψηφοδελτίων της περιφέρειας που επιθυμούσε, η υποψηφιότητα του κ. Λιάρου θεωρείται ότι θα του αφαιρέσει ψήφους.

 

Προβλήματα παρατηρούνται και στην «πράσινη» μέχρι τις πρόσφατες εκλογές Κρήτη. Στα Χανιά λείπουν δύο υποψήφιοι για να κλείσει το ψηφοδέλτιο. Στο Ρέθυμνο διατυπώνονται επικρίσεις ότι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας διαμόρφωσε το ψηφοδέλτιο όσο πιο... ακίνδυνα για τον ίδιο. Όμως η μάχη θα δοθεί στο Ηράκλειο, που το ΠΑΣΟΚ αναμένεται ότι θα εκλέξει 3 έδρες. Υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ υποψηφιότητες έχουν θέσει οι νυν βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Φραγκίσκος Παρασύρης και Μαρία Σκραφνάκη. Όμως, η συμμετοχή του γνωστού δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα και της πρώην νομάρχη, Ευαγγελίας Σχοιναράκη θεωρείται ότι δημιουργούν άλλα δεδομένα, την ώρα που ο κ. Στρατάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται.

 

Πιέσεις για να θέσει υποψηφιότητα ασκήθηκαν στον βουλευτή Πυθαγόρα Βαρδίκο που είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από τη μονοεδρική στη Σάμο, όπως υποχώρησε στις πιέσεις του κ. Βενιζέλου. Η επιμονή δεν είναι τυχαία, αφού θεωρείται βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ πλην του κ. Βαρδίκου δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει άλλη υποψηφιότητα.

Last modified on Monday, 16 April 2012 01:59

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required