Error
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 102
A+ R A-

Αθώα τα μέλη της Χρυσής Αυγής… ένοχος ο καφετζής!

Rate this item
(1 Vote)

Κι όμως δεν είναι αστείο, είναι πραγματικότητα. Επτά εκ των οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες για το πρόσφατο επεισόδιο σε καφενείο της Βέροιας.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, έπειτα από μαραθώνια διαδικασία 13 ωρών που ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, κήρυξε για τυπικούς λόγους άκυρη την ποινική διαδικασία για τους επτά κατηγορούμενους, διότι έλειπε από τη δικογραφία ένα παράβολο!

Η έλλειψη του συγκεκριμένου παράβολου (καταθέσεως εγκλήσεως) διαπιστώθηκε μετά το πέρας της εξέτασης των μαρτύρων, αλλά και των απολογιών, κατά τη στιγμή της εισαγγελικής πρότασης, γεγονός που οδήγησε το δικαστήριο στην απόφαση να κηρύξει άκυρη τη διαδικασία, κατ' εφαρμογήν ειδικής διάταξης που προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Οι επτά παραπάνω αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση τις πράξεις της απειλής και της εξύβρισης, που δεν διώκονται αυτεπάγγελτα αλλά κατ' έγκληση.

Παράλληλα, το δικαστήριο καταδίκασε έναν εκ των κατηγορουμένων -μελών της Χρυσής Αυγής- σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με 3ετή αναστολή, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ένοχος με μεγαλύτερη ποινή από αυτή των δραστών, και συγκεκριμένα με φυλάκιση τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών, κρίθηκε το θύμα της επίθεσης και ιδιοκτήτης του καφενείου.

Νωρίτερα, πάντως, κατά τη διαδικασία των απολογιών, οι οκτώ χρυσαυγίτες απέδωσαν τις πράξεις τους στις προκλήσεις που δέχθηκαν, υποστηρίζοντας ότι αντέδρασαν αμυνόμενοι. Για «στημένη ιστορία» και «παραμύθια» έκανε λόγο στην απολογία του ο ιδιοκτήτης του καφενείου.

 

Last modified on Thursday, 28 June 2012 12:25

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required