A+ R A-

Ρεκόρ συμμετοχής στο Web Summit 2022

Rate this item
(0 votes)

Το φετινό Web Summit της Λισαβόνας που χαρακτηρίστηκε από τους Financial Times ως το μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός στον κόσμο, παρακολουθήθηκε από έναν αριθμό ρεκόρ νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτών και έφτασε σε πλήρη χωρητικότητα με 71.033 συμμετέχοντες από 160 χώρες κατά την έναρξη την Τρίτη.

Η φετινή έβδομη διοργάνωση εξάντλησε τα εισιτήρια σε «71.033 συμμετέχοντες από 160 χώρες» νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται 1.081 επενδυτές από 60 χώρες και περισσότεροι από 2.000 δημοσιογράφοι.

«Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αύξησαν τον χώρο στο απόλυτο μάξιμουμ», επεκτεινόμενοι σε «204.386 τετραγωνικά μέτρα (1.046 γήπεδα τένις) για να εξυπηρετήσουν την αύξηση», εξήγησε η Web Summit, υπό την ηγεσία του Paddy Cosgrave.

Για τη φιλοξενία των συμμετεχόντων, χρειάστηκε να κατασκευαστούν πρόσθετες κατασκευές, οι οποίες επεκτάθηκαν μέχρι τους Ωκεανούς, «πάνω από δρόμους και άλλους τοπικούς χώρους και πρόσθεσαν περίπου 21.094 τετραγωνικά μέτρα χώρου για τους συμμετέχοντες» εντός της εκδήλωσης.

«Η κλίμακα της φετινής εκδήλωσης είναι εξαιρετική. Ο χώρος της εκδήλωσης βρίσκεται στο μέγιστο της χωρητικότητάς του και υποδεχόμαστε περισσότερους συμμετέχοντες, «startups», ομιλητές και επενδυτές από ποτέ άλλοτε. Είμαστε ευτυχείς που επιστρέψαμε στην πλήρη χωρητικότητα και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Web Summit Paddy Cosgrave, ο οποίος αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο εκθεσιακός χώρος πωλήθηκε έξι εβδομάδες πριν από την εκδήλωση, αυξάνοντας τη μέγιστη χωρητικότητα σε 8.478 τετραγωνικά μέτρα για τους συνεργάτες και τις «startups», αυξημένος κατά 57% από το 2019.

Οι κλάδοι που εκπροσωπούνται περισσότερο στα startups περιλαμβάνουν τις λεγόμενες υπηρεσίες λογισμικού, το fintech, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την τεχνητή νοημοσύνη και τη διαφήμιση.
Φέτος, η σύνοδος κορυφής θα έχει ομιλητές που θα συμμετάσχουν σε συνεδρίες σε διάφορες άλλες μίνι-συνόδους, συμπεριλαμβανομένων των Book Summit, Verified, Crypto και Security Summit.

Η εναρκτήρια ομιλήτρια της εκδήλωσης, η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Olena Zelenska, άνοιξε την εκδήλωση υπογραμμίζοντας τον ρόλο της τεχνολογίας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τονίζοντας τη δύναμη της τεχνολογίας στην ασφάλεια των ανθρώπων.

Από τους 1.050 ομιλητές, μόνο το 34% είναι γυναίκες, όπως και το 2021, ανέφερε η οργάνωση. Η συμμετοχή των γυναικών ανέρχεται σε 30.000, ή 42%, και παρόλο που η ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων έχει μειωθεί σε σχέση με πέρυσι, εξακολουθεί να είναι κοντά στην ισοτιμία.

Μεταξύ των νεοφυών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην εκδήλωση, «υπάρχουν σχεδόν 400 εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από γυναίκες».


Last modified on Tuesday, 08 November 2022 16:07

U Comment Here

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...

  • Latest
  • Hits
  • Editors

 

FACEBOOK Δημοφιλη

Health Experts

Login

Due to a recent problem all passwords were reset. Please go here to set a new password. No action needed if you already got a new password.

Register

*
*
*
*
*

* Field is required